Apparaatbeheer met Microsoft Intune

Microsoft Intune is een cloudgebaseerde service in het domein van Microsoft 365, die het beheer van mobiele apparaten en apps mogelijk maakt.

Microsoft Intune is een krachtige cloud-oplossing om mobiele apparaten en apps te beheren. De oplossing is nauw geïntegreerd met andere services, zoals Azure Active Directory (Entra ID), voor identiteits- en toegangsbeheer en met Azure Information Protection voor gegevensbeveiliging. Als je de oplossing in combinatie met Microsoft 365 gebruikt, kun je jouw medewerkers in staat stellen om productief te zijn op al hun apparaten terwijl de gegevens van jouw organisatie beschermd blijven.

Veilig werken in de cloud

De Microsoft Cloud geeft je de mogelijkheid om met elk apparaat, altijd en overal te kunnen werken. Met Microsoft Intune heb je de controle over toegang tot de Microsoft Cloud omgeving en jouw data zonder de productiviteit van medewerkers te belemmeren. Met Microsoft Intune kun je:

  • Mobiele apparaten binnen jouw organisatie beheren
  • Apps beheren die jouw medewerkers gebruiken
  • Toegang naar de Microsoft Cloud beperken tot apparaten waar je controle over hebt
  • Afdwingen dat deze apparaten up-to-date zijn en voldoen aan jouw security beleid

Klaar om jouw apparaten centraal te kunnen beheren?

Onze Intune-specialisten laten je graag zien wat Intune voor jouw organisatie kan betekenen.

We helpen je graag in het adviseren, instellen en gebruikmaken van Microsoft Intune.

Intune geeft controle en veiligheid

Microsoft Intune stelt je in staat om het beheer van alle toestellen binnen je organisatie te regelen. Het ondersteunt diverse besturingssystemen zoals verschillende Windows-versies, macOS, iOS en Android. Je kunt specifieke eisen stellen aan deze apparaten om ze toegang te geven tot bedrijfsgegevens. Dit omvat zaken zoals het bijgewerkt zijn van software, het voorkomen van toegang door gecompromitteerde apparaten en het vereisen van gegevensversleuteling.

Met Microsoft Intune kun je een helder overzicht behouden van alle toestellen die binnen je bedrijf worden gebruikt en door wie. Het maakt het ook makkelijk om de toegang tot je bedrijfsnetwerk vanaf elk apparaat te beperken en, indien nodig, bedrijfsgegevens van een toestel te verwijderen. Dit geldt zowel voor apparaten die door het bedrijf zijn verstrekt als voor persoonlijke apparaten van werknemers.

Alles komt samen in Microsoft Endpoint Manager

Microsoft heeft twee van zijn producten, Intune en Configuration Manager, samengevoegd tot een enkel platform genaamd Microsoft Endpoint Manager. Dit nieuwe product is ontworpen om het beheer van bedrijfsgegevens en -apparaten te moderniseren, zowel in de cloud als op locatie, om ze veilig te houden binnen de hedendaagse werkplekomgeving.

Endpoint Manager biedt een reeks tools en diensten voor het beheren van verschillende soorten apparaten zoals mobiele telefoons, desktops, virtuele machines, specifieke ingebouwde systemen en servers. Het integreert verschillende onderdelen van de Microsoft 365-suite, ondersteunend in het veiligstellen van toegang, beschermen van data, en beheren van risico’s.

Interesse in Microsoft Intune?

Je kunt ons altijd bellen op +31 (0)30 227 17 40 of mailen door onderstaand formulier in te vullen.