ModiShare E-mail Domein Beveiliging

Voorkom misbruik van jouw e-maildomein. Het beschermt je tegen (gevaarlijke) nep-e-mails en zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen echte e-mails kunnen sturen.

Het belang van e-mail domein beveiliging

Je e-maildomein vormt je online identiteit, maar wist je dat het standaard mogelijk is om e-mails te verzenden alsof ze van iemand anders komen? De KvK waarschuwt voor deze praktijken in het artikel: ‘Spoofing: zo doet een crimineel alsof die jou is’

Heb je e-mail domein beveiliging nog niet goed ingeregeld, dan bied je criminelen de kans om jouw e-maildomein te misbruiken, bijvoorbeeld voor het versturen van valse facturen waarbij het lijkt alsof ze van jouw e-maildomein afkomstig zijn. Hierdoor loop je een groot risico!

Reputatieschade (en vaak ook financiële schade) wil je absoluut voorkomen, toch?

En toch zo onderbelicht?

Misschien denk je: “Ik heb toch mijn eigen IT’er of IT-partij die dit regelt?” In de praktijk blijkt dit lang niet altijd het geval, omdat e-maildomeinbeveiliging zich in een grijs gebied bevindt. Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor hun domein of hebben dit uitbesteed aan een websitebeheerder, terwijl de IT zich richt op het beheer en de infrastructuur. Hierdoor belandt e-maildomeinbeveiliging tussen wal en schip.

Test nu zelf je eigen domein!

Je kunt nu zelf testen of jouw e-maildomein voldoet aan de juiste beveiligingsnormen.

Deze test is gratis en vrijblijvend en een initiatief vanuit de Nederlandse overheid.

Til je beveiliging naar een hoger niveau!

Bij ModiShare begrijpen we hoe cruciaal e-maildomeinbeveiliging is. Als dit niet op orde is, loop je niet alleen het risico op misbruik door criminelen, maar ook op spamverwijzingen.

Grote partijen als Google hebben al strengere eisen aangekondigd voor e-maildomeinbeveiliging, waardoor op termijn e-mails van organisaties die niet voldoen, steeds vaker verwijzingen zullen krijgen naar de spambox.

Is mijn e-maildomein beveiligd?

Dit kun je eenvoudig nagaan door jezelf de volgende vragen te stellen:

– Wat als iemand namens mij een e-mail stuurt, merk ik dat dan op?

– Hoe voorkom ik op dit moment dat mijn verzonden e-mail in de spambox belandt?

– Kan ik op dit moment controleren welke apparaten, applicaties of programma’s namens mij (en mijn
e-maildomein) kunnen mailen?

Hoe E-mail Domein Beveiliging werkt

We optimaliseren niet alleen jouw e-maildomein om te voldoen aan de aankomende strengere eisen, maar controleren ook dagelijks welke persoon of apparaat vanuit jouw e-maildomein e-mails verstuurd. Vervolgens rapporteren we dit, zodat je altijd op de hoogte bent van wie jouw e-maildomein gebruikt.

Vergelijkbaar met het versturen van een brief optimaliseren we jouw e-maildomein. We richten op basis van onze dagelijkse controles de volgende (technische) principes in:

1: De enveloppe (SPF record)

SPF kun je vergelijken met de enveloppe van de brief. Het bepaalt wie geautoriseerd is om de brief namens jou te versturen.

Als iemand anders probeert een brief namens jou te versturen zonder toestemming, kan de postdienst deze brief weigeren, net zoals SPF ongeautoriseerde verzendingen kan blokkeren.

2: De brief (DKIM record)

DKIM is als de inhoud van de brief zelf. Voordat je de brief in de enveloppe stopt, onderteken je de brief met een unieke handtekening die aan jouw afzenderidentiteit is gekoppeld.

Wanneer de ontvanger de brief ontvangt, kan hij de handtekening controleren om te verifiëren of de brief niet is gewijzigd tijdens verzending en of hij daadwerkelijk afkomstig is van de afzender.

3: De identiteitscontrole (DMARC record)

DMARC is als de postdienst die jouw brief ontvangt en controleert of alles klopt. Het vergelijkt de informatie op de enveloppe (SPF) en de handtekening op de brief (DKIM) met jouw opgegeven identiteitsinformatie.

Als alles overeenkomt, wordt de brief afgeleverd. Als er iets niet klopt, kan DMARC de brief weigeren of naar een speciale map sturen voor verdere controle.

Waar wordt mijn e-maildomein gebruikt?

Wij optimaliseren niet alleen jouw e-maildomein om te voldoen aan de aankomende strengere eisen, maar controleren ook dagelijks welke persoon of apparaat vanuit jouw e-maildomein e-mails verstuurd. Vervolgens  rapporteren we dit, zodat je altijd op de hoogte bent van wie jouw e-maildomein gebruikt.

Laat ons jou ontzorgen vanaf slechts €16,50 per maand!

Een keer verder praten? Vul het onderstaande formulier in of bel ons rechtstreeks.

Ja, ik wil graag meer informatie

Je kunt ons altijd bellen op +31 (0)30 227 17 40 of mailen door onderstaand formulier in te vullen.