ModiShare Email Domain Protection

Dé sleutel tot het veilig versturen en ontvangen van e-mails. Het beschermt je tegen (gevaarlijke) nep-e-mails en zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen echte e-mails kunnen sturen.

Het belang van beveiliging tegen malware en spam in e-mail

In de wereld van moderne bedrijven speelt e-mail een centrale rol in de communicatie. Echter, deze centrale rol maakt e-mail ook een voornaamste doelwit voor cyberaanvallen. Stel je voor dat een gerenommeerd bedrijf, laten we het Bedrijf X noemen, een e-mail ontvangt die er op het eerste gezicht legitiem uitziet. Een medewerker opent de e-mail en klikt op een link, waardoor malware wordt geïnstalleerd.

Deze malware kan onmiddellijk beginnen met het verzamelen van gevoelige informatie, zoals klantgegevens en financiële transacties. Het resultaat? Een potentieel financieel verlies door zowel de directe diefstal van geld of gegevens als de daaropvolgende kosten voor het herstel van de systemen en mogelijke juridische kosten.

Het nieuws van een dergelijk beveiligingsincident kan zich snel verspreiden, wat leidt tot een afname van het vertrouwen bij klanten en zakenpartners. Dit verlies van vertrouwen kan resulteren in een afname van de klantentrouw en het bedrijf kan geconfronteerd worden met negatieve publiciteit.

Intern wordt de bedrijfsproductiviteit beïnvloed. Medewerkers besteden kostbare tijd aan het sorteren van ongewenste e-mails of het omgaan met traag werkende systemen als gevolg van malware. Daarnaast kunnen juridische en regelgevende problemen ontstaan, vooral als het bedrijf niet heeft voldaan aan de gegevensbeschermingsnormen en -regelgeving.

Het scenario met Bedrijf X is niet ongewoon en benadrukt de noodzaak voor bedrijven om de beveiliging van hun e-mailcommunicatie serieus te nemen.

Wees verzekerd van optimale e-mailbeveiliging

We bieden deskundige ondersteuning en advies om je te begeleiden bij elke stap van jouw DMARC-implementatie. Met ModiShare Email Domain Protection ben je verzekerd van optimale e-mailbeveiliging.

Hoe Email Domain Protection werkt

Email Domain Protection is de sleutel tot het veilig versturen en ontvangen van e-mails. Het beschermt je tegen (gevaarlijke) nep-e-mails en zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen echte e-mails kunnen sturen. We leggen het uit aan de hand van een klassiek voorbeeld, het versturen van een brief:

1: De enveloppe (SPF record)

SPF kun je vergelijken met de enveloppe van de brief. Het bepaalt wie geautoriseerd is om de brief namens jou te versturen.

Als iemand anders probeert een brief namens jou te versturen zonder toestemming, kan de postdienst deze brief weigeren, net zoals SPF ongeautoriseerde verzendingen kan blokkeren.

2: De brief (DKIM record)

DKIM is als de inhoud van de brief zelf. Voordat je de brief in de enveloppe stopt, onderteken je de brief met een unieke handtekening die aan jouw afzenderidentiteit is gekoppeld.

Wanneer de ontvanger de brief ontvangt, kan hij de handtekening controleren om te verifiëren of de brief niet is gewijzigd tijdens verzending en of hij daadwerkelijk afkomstig is van de afzender.

3: De identiteitscontrole (DMARC record)

DMARC is als de postdienst die jouw brief ontvangt en controleert of alles klopt. Het vergelijkt de informatie op de enveloppe (SPF) en de handtekening op de brief (DKIM) met jouw opgegeven identiteitsinformatie.

Als alles overeenkomt, wordt de brief afgeleverd. Als er iets niet klopt, kan DMARC de brief weigeren of naar een speciale map sturen voor verdere controle.

Laat ons je ontzorgen vanaf slechts € 16,50 per maand!

We bieden deskundige ondersteuning en advies om je te begeleiden bij elke stap van jouw DMARC-implementatie. Met ModiShare Email Domain Protection ben je verzekerd van optimale e-mailbeveiliging.

Vul het onderstaande formulier in of bel, dan vertellen we je er graag meer over!

Ja, ik wil graag meer informatie

Je kunt ons altijd bellen op +31 (0)30 227 17 40 of mailen door onderstaand formulier in te vullen.