Kanban weergave komt naar SharePoint Online & Lists

door | 10-01-22 | Tech nieuws | 0 Reacties

Microsoft Lists krijgt de komende maanden een aantal mooie toevoegingen uitgerold waardoor het bouwen en gebruikmaken van moderne lijsten in Lists en SharePoint Online nog krachtiger wordt. Eén van die nieuwe toevoegingen is de Kanban weergave. Hiermee kun je eenvoudig je lijst in een Kanban bord omtoveren!

Kanban weergave in moderne lijsten

Eén van de grootste wensen voor moderne lijsten is een Kanban weergave, zodat de lijstitems worden omgetoverd in kaartjes en hiermee met drag & drop kan worden gewerkt. Deze wens wordt eindelijk werkelijkheid!

Kanban borden maken het dus mogelijk om een werkproces te ondersteunen, en dat kan zometeen gewoon in jouw moderne SharePoint lijst. Maar wacht even.. dat kan toch al met Microsoft Planner? Jep dat kan, maar Planner is niet geïntegreerd met SharePoint & Lists.

Deze nieuwe Kanban weergave maakt het mogelijk met drag & drop de lijstitems te verplaatsen, dus bijvoorbeeld door de verschillende statussen van jouw werkproces. Welke velden je in de kaartjes wilt tonen kun je helemaal zelf bepalen!

Wanneer beschikbaar

Dat is op moment van schrijven nog niet bekend. Oorspronkelijk was het plan om deze update in november 2021 uitgerold te hebben, maar dit is helaas nog niet gelukt.

De verwachting is nu dat het nog deze maand (januari 2022) wereldwijd beschikbaar moet zijn.

(Microsoft 365 Roadmap)

Gideon Kos

Gideon Kos

Microsoft 365 Specialist @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.

Per maand

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.