(UPDATE) Microsoft 365 Copilot voor MKB: Hoe zit dat nou?

door | 16-01-24 | Blog, Tech nieuws | 0 Reacties

// UPDATE 16-01-2024

We hebben opwindend nieuws te delen met onze MKB-gemeenschap! Microsoft heeft gisteren aangekondigd dat Copilot voor Microsoft 365 nu beschikbaar is voor bedrijven van alle groottes, inclusief kleine- en middelgrote ondernemingen. Vanaf 15-01-2024 kunnen nu ook organisaties zonder minimumaantal medewerkers profiteren van de voordelen van Copilot voor Microsoft 365.

Copilot voor Microsoft 365 is nu algemeen beschikbaar voor bedrijven met Microsoft 365 Business Premium en Business Standard. Het is mogelijk om tussen de 1 en 299 licenties te kopen voor $30 per persoon per maand.

De uitbreiding van Copilot naar het MKB opent nieuwe mogelijkheden voor innovatie en verbeterde productiviteit in verschillende sectoren. Dit betekent dat jouw bedrijf, ongeacht de omvang, kan profiteren van copilot om de dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren.

We zijn enthousiast over deze ontwikkeling en geloven dat dit een positieve impact zal hebben op de manier waarop kleine- en middelgrote bedrijven hun werkzaamheden uitvoeren. Als je meer wilt weten over hoe Copilot voor Microsoft 365 jouw organisatie kan ondersteunen, staan we klaar om je te helpen.

Blijf op de hoogte van verdere updates door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en het volgen van onze blogs. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

// EINDE UPDATE 16-01-2024

Bij de grootste evenementen van Microsoft (Inspire & Ignite) was er maar één term die steeds weer opdook: ‘Copilot’. De AI-gestuurde redder in productiviteitsnood is niet onopgemerkt gebleven. Maar laten we eens inzoomen op wat dit betekent voor de MKB-bedrijven, want daar is veel om te doen. 

Uhhh, voordat we beginnen: even ter info, we gaan het hebben over “Microsoft Copilot for Microsoft 365” en over “Copilot”. Je denkt misschien, is er een verschil? Lees goed en je ontdekt het vanzelf. 

Dus, wat was het grote nieuws?

Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid van “Microsoft Copilot for Microsoft 365” aangekondigd (november 2023), en het wordt gezien als een gamechanger voor bedrijven wereldwijd. Maar – en er is altijd een ‘maar’ – er is een kleine hobbel op de weg: Microsoft Copilot for Microsoft 365 is voorlopig alleen beschikbaar voor bedrijven die minimaal 300 licenties aanschaffen. Voor de kleinere bedrijven, de helden in het MKB, betekent dit dat ze voorlopig nog aan de zijlijn staan. 

En dan, de kosten?

Een ritje in de AI-achtbaan van Microsoft is ook niet gratis. Voor $30 per gebruiker per maand kun je genieten van de Microsoft Copilot for Microsoft 365-ervaring. Maar voordat je de portemonnee trekt, bedenk dat dit bovenop de kosten van een E3- of E5-abonnement komt. Voor sommige bedrijven kan dit betekenen dat de maandelijkse kosten per gebruiker bijna verdubbelen. 

Wat zegt het MKB hierover?

De reacties variëren, zoals te verwachten is. Hoewel de mogelijkheden die AI in het bedrijfsleven biedt enorm zijn, zijn het op dit moment vooral de kosten en beperkingen die de aandacht trekken. De beperkte toegang voor het MKB lijkt in tegenspraak te zijn met het doel van Microsoft om AI voor iedereen toegankelijk te maken. Kleine bedrijven, non-profitorganisaties en partners die aan het MKB verkopen, voelen zich buitengesloten. Ze vragen zich af waarom hun behoeften niet worden meegenomen in dit technologische feestje. 

Wat zegt Microsoft hierover?

Er is hoop, Microsoft heeft geluisterd en gereageerd op de kritiek. Microsoft heeft aangekondigd actief bezig te zijn met kleine bedrijven en ondernemers als onderdeel van een vroegtijdig testprogramma. Het doel? Feedback verzamelen van gebruikers om Microsoft Copilot for Microsoft 365 nauwkeurig af te stemmen op hun specifieke behoeften. Microsoft heeft hierbij door een woordvoerder laten bevestigen dat ze het product aanpassen op basis van waardevolle feedback van kleine bedrijven. 

Wat kun je de in tussentijd als MKB wél doen?

Terwijl we wachten op de Microsoft Copilot for Microsoft 365-revolutie voor het MKB, heeft Microsoft gelukkig een alternatieve traktatie voor ons in petto genaamd “Copilot”! Alle bestaande zakelijke eindgebruikers kunnen namelijk profiteren van de generatieve AI-functionaliteit van Bing Chat Enterprise wat nu is omgedoopt tot Copilot (copilot.microsoft.com).

Let op: De algemene beschikbaarheid van Copilot is op 1 december met verschillende licenties, waaronder Microsoft 365 E3, E5, Business Standard, en Business Premium. 

Copilot biedt alvast een kans om een voorproefje te krijgen van wat generatieve AI te bieden heeft, en wie weet, misschien ontdek je al wel een nieuwe favoriet voor je dagelijkse workflow. 

Hulp nodig bij het instellen van Copilot voor jouw organisatie, laat het ons weten! Wij helpen je graag op weg met het activeren van Copilot binnen jouw Microsoft 365-omgeving. 

Meer informatie over de beschikbaarheid van Microsoft Copilot for Microsoft 365 voor het MKB staat op het punt om te worden onthuld. Blijf op de hoogte door bovenaan deze pagina in te schrijven op onze nieuwsbrief en volg onze blogs en updates. Als je meer informatie wilt of je gedachten wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Martijn Burggraaff

Martijn Burggraaff

Solution Architect Microsoft @ ModiShare

Altijd gedreven om de mogelijkheden van Microsoft 365 ten volle te benutten, van automatisering door middel van het Microsoft Power Platform, tot het Adopteren van Microsoft met Viva.

Als Solution Architect Microsoft schrijft Martijn op regelmatige basis blogs over inzichten en de mogelijkheden met betrekking tot de verschillende oplossingen die Microsoft biedt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.

Per maand