Nieuw dashboard voor beheer van OneDrive Sync clients

door | 29-06-21 | Microsoft 365, OneDrive | 0 Reacties

Nu beschikbaar in Public Preview is OneDrive Sync Admin Reports. Met dit nieuwe dashboard is het mogelijk een veel efficiënter en overzichtelijker beheer te voeren over de OneDrive Sync clients die bij gebruikers geïnstalleerd staan. Zo heb je een overzicht van wie in jouw organisatie de OneDrive Sync client heeft draaien en de mogelijke foutmeldingen die zij ontvangen. Zo kun je als beheerder hier direct mee aan de slag zonder dat je eerst screenshots moet opvragen of moet meekijken met een gebruiker.

OneDrive Sync health dashboard

Het dashboard geeft jou een overzicht op wat er zich afspeelt met OneDrive Sync in jouw organisatie.

Aan de linkerkant kun je zien hoeveel apparaten ten minste één foutmelding ervaren. In het midden staat weergegeven hoeveel apparaten de zogeheten ‘known folders’, zoals de Documenten en Afbeeldingen folders, gesynchroniseerd hebben. Zo zie je hier het percentage van hoeveel apparaten alle known folders (Bureaublad, Documenten, Afbeeldingen) synchroniseren, hoeveel apparaten één of twee folders synchroniseren en tot slot het percentage van apparaten die helemaal geen known folders sychroniseren. Die laatste is een interessant gegeven, omdat in het geval van diefstal of verlies van zo’n apparaat alle data die opgeslagen staat in die known folders dan ook verdwenen is. Het is altijd aan te raden om alle gebruikers in jouw organisatie de known folders te laten synchroniseren.

OneDrive Sync fouten verhelpen

Wanneer iemand in jouw organisatie een probleem meldt het het synchroniseren van bestanden naar OneDrive, kun je dit snel onderzoeken zonder dat je om aanvullende details en schermafbeeldingen van het foutbericht hoeft te vragen. Dit bespaart dus tijd en is gemak voor zowel de gebruikers als de beheerder.

In de detailweergave kun je alle informatie zien voor gebruikers die OneDrive Sync gebruiken. Om fouten op te lossen kun je eenvoudig de naam van de persoon opzoeken en vervolgens inzien hoeveel fouten hij/zij krijgt en welke dit zijn. Je kunt per gebruiker zien welk apparaat ze gebruiken en welke build van de OneDrive Sync client actief is. Daarnaast kun je alle synchronisatieproblemen van de gebruiker bekijken en daarmee aan de slag om ze op te lossen.

Zie je bijvoorbeeld veel dezelfde problemen bij verschillende gebruikers, dan kan het wellicht verstandig zijn om wat trainingsmateriaal te verstrekken waarin gebruikers wordt uitgelegd hoe ze bepaalde problemen kunnen voorkomen. Zo kan dit dashboard dus op verschillende manieren een mooie aanwinst zijn voor jou als beheerder.

Wanneer wordt dit uitgerold?

Op dit moment is de OneDrive Sync Admin Reports-feature beschikbaar in Public Preview. Browse naar Synchronisatiestatus OneDrive (office.com) om het dashboard te openen en zelf rond te kijken wat het allemaal kan. Wanneer je het voor het eerst opent heeft het een aantal uur nodig om instellingen op te halen en jouw de data te kunnen tonen.

Gideon Kos

Gideon Kos

Microsoft 365 Specialist @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.

Per maand

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.