Microsoft Teams: aan welke nieuwe features werkt Microsoft (overzicht)

door | 17-06-20 | Microsoft 365, Teams | 0 Reacties

De doorontwikkeling van Microsoft Teams gaat razendsnel. Veel nieuwe mogelijkheden zijn in de afgelopen maanden toegevoegd en er komt ook nog heel veel aan. In dit artikel vind je een overzicht van nieuwe features waar Microsoft op dit moment aan werkt. Voor al deze features geldt dat ze waarschijnlijk in de toekomst beschikbaar komen om te gebruiken, maar het kan ook zijn dat er toch besloten wordt om een feature niet uit te brengen.

Laatste update: 17-06-2020

Inklok/uitklok mogelijkheid in Teams Shifts (Diensten)
Uitrol: juli 2020
De mogelijkheid voor het inklokken en uitklokken van werkshifts op web & desktop.

Sjablonen in Teams
Uitrol: augustus 2020
Bij het aanmaken van een nieuw team kunnen gebruikers kiezen uit een flink aantal aanpasbare teamsjablonen, zoals evenementbeheer, crisisbeheer, en sommige sjablonen specifiek voor bepaalde bedrijfssectoren.

Verbeterde integratie Teams en Outlook
Uitrol: Q1 2020
Het delen van een e-mail naar Teams vanuit Outlook is straks mogelijk, inclusief bijlagen. Daarnaast delen van een conversatie via e-mail zonder Teams te verlaten. En het reageren op gemiste Teams activiteiten (chats, kanaalberichten) is straks direct vanuit Outlook mogelijk.

Nieuwe lobby instelling
Uitrol: juni 2020
De optie “Only me” wordt toegevoegd aan de “Who can bypass lobby?” instelling. Als deze is geactiveerd kan alleen de organisator rechtstreeks deelnemen aan de meeting. Alle anderen moeten in de lobby wachten.

Berichten vastpinnen
Uitrol: juli 2020
Belangrijke berichten kunnen straks vastgepind worden zodat ze altijd bovenaan blijven staan.

Microsoft Lists in Teams
Uitrol: Q3 2020
Teamleden kunnen straks nieuwe lijsten aanmaken en bestaande toevoegen als tabs in Teams kanalen. Microsoft Lists is gebouwd op SharePoint en biedt ruime mogelijkheden voor het aanmaken van ‘slimme’ lijsten met styling mogelijkheden.

Mogelijkheid voor toevoegen van distributielijsten en Office 365 Groups aan geplande meetings
Uitrol: juni 2020
Hierdoor kunnen alle leden in een distributielijst of Office 365 Group in één keer worden uitgenodigd. Dit betekent ook dat distributielijsten en groups zichtbaar worden in de people picker.

Sensitivity labels in Microsoft Teams
Uitrol: juni 2020
Wanneer er sensivity labels worden aangemaak in het Microsoft 365 Compliance Center, kunnen ze voortaan ook worden toegewezen aan: Microsoft Teams sites, Microsoft 365 Groups en SharePoint sites.

Delen van bestanden krijgt updates
Uitrol: juli 2020
Straks is het mogelijk om een deelbare link te maken voor elk bestand dat in Teams is opgeslagen en direct de juiste permissies in te stellen.

Safe Links Protection in Microsoft Teams
Uitrol: juni 2020
De kracht van Safe Links wordt beschikbaar gemaakt om gebruikers te beschermen tegen valse links gestuurd via Microsoft Teams.

Nieuwe berichttypes
Uitrol: Q2 2020
Twee nieuwe types berichten komen er aan: Checklists en Polls.

Contextual Search
Uitrol: juni 2020
Vind informatie sneller en beter met contextual search in Microsoft Teams. Gebruikers hebben straks de mogeliijkheid om te zoeken voor specifieke content in een bepaald kanaal of chat door CTRL + F te gebruiken. Zoekresultaten zullen bestaan uit berichten en bestanden.

Nog meer nieuws

Alle bovenstaande features zijn bestemd voor wereldwijde Teams uitrol. Onlangs heeft Microsoft ook nog een hoop nieuwe mogelijkheden specifiek voor Microsoft Teams for Education aangekondigd. Eén van die nieuwe features in de mogelijkheid voor het bekijken van 49 deelnemers met video tegelijkertijd. Meer hierover vind je op deze link.

Gebruik je nog geen Microsoft Teams? Of behoefte aan meer informatie over Microsoft 365? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gideon Kos

Gideon Kos

Microsoft 365 Specialist @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per maand

Ons Microsoft 365 nieuws & blogs automatisch ontvangen?

Schrijf je nu in op de mailinglist en ontvang maandelijks onze kennisblogs en nieuws in je mailbox.

Gelukt! Vanaf nu ontvang je maandelijks het laatste nieuws en handige kennis!