Een SharePoint hub site koppelen aan een andere hub site binnenkort mogelijk

door | 04-10-21 | Tech nieuws | 0 Reacties

Het is binnenkort mogelijk om een SharePoint Online hub site te koppelen aan een andere hub site. Waar het voorheen alleen mogelijk was om één level van gekoppelde sites te maken, is het nu dus mogelijk om meerdere levels diep te gaan. Als SharePoint beheerder kun je dit doen via het Admin Center.

Waarom?

Deze toevoeging is voornamelijk gedaan voor het goed kunnen zoeken over meerdere hubs en de mogelijkheden die hiermee ontstaan voor een complexere structuur van bij elkaar horende hubs en sites.

Hoe werkt het?

Alléén een SharePoint beheerder kan via het SharePoint Admin Center hub sites koppelen aan andere hub sites. Dit is dus een actie die je uitvoert via het beheercentrum van SharePoint Online.

Door het koppelen van hubs aan hubs kun je bijvoorbeeld de volgende structuur neerzetten:

Zo kun je dus diepere levels in een hub structuur aanbrengen, wat voor diverse organisaties zeker voordelen zal bieden.

Zit je als gebruiker op een hub site die is gekoppeld aan een andere hub, dan zie je de volgende hubnavigatie terug op de site:

Om een hub site te koppelen selecteer je een hub site in het SharePoint Admin Center en kies je voor Hub settings. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om in het veld Parent hub association een andere bestaande hub te kiezen waar de hub aan gekoppeld moet worden.

Wanneer beschikbaar in mijn omgeving?

Deze update wordt op dit moment uitgerold. Zie jij de opties in jouw omgeving nog niet? Dan nog heel even geduld, want de uitrol moet nog deze maand (oktober) wereldwijd gereed zijn.

Gideon Kos

Gideon Kos

Microsoft 365 Specialist @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.

Per maand

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.