SharePoint/OneDrive document verwijderen die iemand anders open heeft staan kan nu

door | 29-05-20 | Microsoft 365, OneDrive, SharePoint Online | 0 Reacties

Er is een handige nieuwe feature uitgerold in SharePoint Online en OneDrive, dit op veler verzoek vanuit de community. Het was namelijk zo dat wanneer persoon A een document wil verwijderen die persoon B op dat moment nog open heeft staan of vergeten heeft de lock te verwijderen, dat dit niet mogelijk is. Dit is nu opgelost door een feature uit te rollen waarmee persoon A de lockout kan overriden en zo toch het document kan verwijderen. Hoe dat eruit ziet voor zowel persoon A als persoon B laat ik je hier zien.

De SharePoint File Delete Lock override feature

Stel, het document wat je wilt verwijderen heeft iemand anders nog open staan (of vergeten de lock eraf te halen) en je wilt het document écht verwijderd hebben. Je probeert deze te verwijderen op de normale manier en vervolgens krijg je deze melding te zien:

Je krijgt dus een duidelijke melding waarin staat dat iemand anders het document nog open heeft staan. Je kunt er nu tóch voor kiezen om het document te verwijderen.

Wat ziet de gebruiker die het document open heeft staan?

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de gebruiker die het bewuste document heeft open staan er ook echt nog in werkt op dat moment. Ook hier is over nagedacht, want deze gebruiker krijgt op het moment van verwijdering van dat document een melding te zien in zijn programma:

Hier kan de gebruiker kiezen om alsnog een kopie op te slaan van het document zodat er geen gegevens verloren gaan.

Verwijderde documenten kunnen natuurlijk altijd nog uit de prullenbak worden gehaald.

Gideon Kos

Gideon Kos

Microsoft 365 Specialist @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per maand

Ons Microsoft 365 nieuws & blogs automatisch ontvangen?

Schrijf je nu in op de mailinglist en ontvang maandelijks onze kennisblogs en nieuws in je mailbox.

Gelukt! Vanaf nu ontvang je maandelijks het laatste nieuws en handige kennis!