Succesverhalen

Beter inzicht en efficiënter werken dankzij inzet van Power Apps bij Sharp Electronics

<< Terug naar overzicht

Regelink Ecologie & Landschap B.V.
www.sharp.nl

Sharp Electronics Benelux is leverancier van Document Solutions, zoals kantoorprinters en productieprintsystemen, en biedt daarnaast vanuit Visual Solutions professionele displays en interactieve oplossingen voor eenvoudig samenwerken.

Sharp ontwikkelt al meer dan 100 jaar unieke producten en oplossingen die de samenleving en het bedrijfsleven ten goede komen.

Sharp benaderde ModiShare vanuit de behoefte van verdere digitalisering van hun werkprocessen. Een goede basis lag er overigens al, want Sharp werkte al langere tijd met het Power Platform van Microsoft; dé uitgelezen tool binnen Microsoft 365 om bedrijfsprocessen te kunnen digitaliseren en automatiseren.

De eerste taak waarbij ModiShare mocht assisteren was het aanpakken van het inkoopproces. Edmar Perdon, Director Service & Operation bij Sharp, vertelt: “Voor het goedkeuren van investeringen zochten wij een tool welke eenvoudig door mijn collega’s gebruikt kan worden en waarmee we het proces van begin tot eind kunnen doorlopen”.

De consultants van ModiShare voerden allereerst een analyse uit van de al bij Sharp in gebruik zijnde app gebouwd in Microsoft Power Apps, waarna zij het uitbouwen en verbeteren van de app doelgericht voor hun rekening namen.

Tevreden meldt Edmar: “De verbeterde app zorgt nu voor een verkorte doorlooptijd, snellere afhandeling van het goedkeuringsproces en efficiëntere afhandeling van de facturen. Deze handige app kunnen we zowel mobiel als via de PC gebruiken.

Interieurprojecten voor hospitality & offices door Art2Go

Een productieprintsysteem van Sharp

Intuïtieve apps maken werken efficiënt

Apps die zijn gebouwd met Microsoft Power Apps kennen een responsief ontwerp en kunnen naadloos worden uitgevoerd in de browser of op mobiele apparaten. Doordat ze een strak en modern uiterlijk hebben zijn ze door iedere gebruiker gemakkelijk te bedienen.

ModiShare heeft al vele apps mogen bouwen en de reactie is steevast dat de apps intuïtief werken en veel bijdragen aan het efficiënter werken met data en bedrijfsprocessen.

Een korte en snelle bouwperiode

Hierna is ModiShare aan de volgende opdracht begonnen: het bouwen van een app specifiek gericht op klachtafhandeling. “Het doel was om het voor de collega’s eenvoudiger te maken om een klacht aan te maken in een werkproces en deze vervolgens gestructureerd af te handelen. Tevens wilden we de doorlooptijd en juiste afhandeling beter kunnen bewaken”, zegt Edmar, die heel tevreden is over de samenwerking met ModiShare in dit project: “De oplossing is in een relatief korte termijn gebouwd en de aanpassingen in de opstartfase van de livegang zijn vlot en correct doorgevoerd. De afspraken die we maken zijn altijd duidelijk geformuleerd en worden goed opgevolgd”.

Het doel wat Sharp voor ogen had met deze app is dan ook bereikt. “Het heeft niet alleen het werk efficiënter gemaakt, maar het geeft ons ook veel beter inzicht en de mogelijkheid om de KPI’s vast te stellen”, geeft Edmar aan.

Krachtige professionele oplossingen

De inzet van Microsoft Power Apps bij Sharp werpt ontegenzeggelijk zijn vruchten af en daarom werkt ModiShare nu alweer aan een nieuwe app: ‘Questions & Answers’. Deze app zal de zoektijd voor medewerkers naar veelgestelde vragen en antwoorden drastisch verkorten en het inwerken van nieuw personeel vereenvoudigen. Nieuwe vraag- en antwoordcombinaties worden in de app zelf ingevoerd en beheerd, zodat er geen tijdrovende zoekacties meer nodig zijn in achterliggende SharePoint-lijsten of andere plekken waar de data opgeslagen staat.
Dankzij het aanbrengen van verschillende rechten en rollen kunnen er op verschillende niveaus rechten worden uitgedeeld aan medewerkers.

Op de vraag of Sharp ook voor toekomstige projecten met ModiShare wilt werken antwoordt Edmar: “Dat is zeer waarschijnlijk. ModiShare bouwt voor ons krachtige professionele oplossingen en neemt ons ook goed mee in de laatste ontwikkelingen vanuit Microsoft en wat dat voor ons kan betekenen”.

Wat we voor jou kunnen betekenen?

Door ons te mailen via onderstaand formulier of ons te bellen op +31 (0)30 227 17 40 kun je meer informatie krijgen over wat wij precies voor jou zouden kunnen betekenen.

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.