Teams: Binnenkort chat starten met alle leden distributiegroepen en (mail-enabled) security groups

door | 02-10-22 | Tech nieuws | 0 Reacties

Microsoft maakt het binnenkort mogelijk om een Teams-chat te starten met alle leden van distributiegroepen (lijsten), mail-enabled security groups en Microsoft 365 groepen. De limiet ligt op maximaal 250 leden in een groepschat. Deze wijziging zal ook in jouw Microsoft 365-omgeving standaard actief worden.

Hoe het gaat werken

Wanneer je een chat wilt starten geef je straks de naam in van een bestaande distributiegroep (Exchange Online), een mail-enabled security group of een Microsoft 365 groep. Selecteer je zo’n groep, dan zullen de de leden van die groep afzonderlijk (dus allemaal apart) in het veld ‘Aan:’ worden gezet. Dit geeft je ook de mogelijkheid om een verdere selectie te maken wie je wel en wie je niet in de groepschat wilt meenemen.

Teams zal de niet-ondersteunde typen gebruikers, zoals mail contacts en public folders, er automatisch uitfilteren.

Als er een groepschat gestart is op basis van een bepaalde disributiegroep en die groep krijgt nieuwe leden erbij, dan wordt de ledenlijst van die groepschat niet bijgewerkt.

Is uitschakelen mogelijk?

Een heel kort antwoord hier: nee. Op dit moment is er in deze feature (nog) geen mogelijkheid ingebouwd om deze specifieke groepschat-functie als beheerder uit te schakelen. Wees je er dus van bewust dat dit ook in jouw Microsoft 365-omgeving geactiveerd gaat worden en dat bepaalde beveiligingsinstellingen op bijvoorbeeld een distributiegroep niet van invloed zijn.

Zorg er dus voor dat andere beheerders in jouw organisatie van deze wijziging op de hoogte zijn.

Wanneer beschikbaar?

Deze nieuwe functie zou eerst in september beschikbaar komen, maar Microsoft heeft de wereldwijde uitrol uitgesteld tot begin november. Eind november moet dit afgerond zijn en dat is dan ook het uiterste moment dat het ook in jouw omgeving beschikbaar is.

Microsoft roadmap #62354

Gideon Kos

Gideon Kos

Microsoft 365 Specialist @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.

Per maand

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.