Teams Connect – Gedeelde kanalen voor volledige samenwerking met in- en externen

door | 04-03-21 | Microsoft 365, Teams | 0 Reacties

Microsoft heeft aangekondigd dat het later dit jaar komt met een interessante nieuwe feature: Teams Connect. Hiermee kunnen meerdere organisaties één kanaal delen, die dan toegankelijk is vanuit de eigen Teams-omgeving van de deelnemers. Dit heeft een aantal voordelen t.o.v. gasttoegang wat op dit moment al mogelijk is.

Wat is Teams Connect

Teams Connect maakt het gemakkelijk om kanalen te delen met iedereen, zowel met internen als met externen. Het gedeelde kanaal wordt weergegeven in de primaire Teams-omgeving van een de deelnemer, naast alle andere teams en kanalen. Op deze manier kan iedereen gemakkelijk toegang hebben tot dit kanaal.

In het gedeelde kanaal kan gebruik worden gemaakt van alle samenwerkingsmogelijkheden van Teams: chatten, vergaderen, bellen, delen en samenwerken aan documenten in real-time. Beheerders hebben toegang tot gedetailleerde besturingselementen, waardoor hun organisatie controle behoudt over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie.

Voordelen van Teams Connect

Natuurlijk is er al gasttoegang in Teams, maar dat is wezenlijk anders dan de nieuwe feature Teams Connect. Met deze gedeelde kanalen kunnen alle uitgenodigde deelnemers in hun eigen Teams omgeving blijven werken en verschijnt het kanaal in beeld tussen alle andere teams en kanalen. Er hoeft dus niet gewisseld te worden tussen verschillende Teams-omgevingen via de bekende dropdown in Teams.

Beschikbaarheid

Op dit moment is deze feature beschikbaar in Private Preview en zal het later dit jaar breder worden uitgerold. Zodra er meer bekend is zal ik dit artikel een update geven.

Gideon Kos

Gideon Kos

Microsoft 365 Specialist @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per maand

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in op de mailinglist en ontvang maandelijks onze kennisblogs en Microsoft 365 nieuws in je mailbox.

Gelukt! Vanaf nu ontvang je maandelijks het laatste nieuws en handige kennis!