Teams: Presenter view binnenkort beschikbaar in presentaties

door | 15-12-20 | Microsoft 365, PowerPoint, Teams | 2 reacties

Microsoft gaat binnenkort starten met de uitrol van een langverwachte functie: Presenter View in PowerPoint presentaties gedeeld in Teams. Eindelijk dus jouw notities zichtbaar wanneer je door de slides gaat. Hoe het werkt en wanneer het beschikbaar is lees je in dit artikel.

Hoe werkt het

Als presentator selecteer je een PowerPoint bestand vanuit de knop voor het delen van inhoud. Standaard zal dan direct de Presenter View openen.

De presentator ziet in het groot de huidige slide weergegeven (links) en daarnaast (rechts) de notities die bij die slide horen. Onderin het venster staat een serie volgende slides in het klein zodat je goed kunt zien wat komen gaat én zodat je makkelijk kunt switchen tussen slides.

De Presenter View kan alléén gezien worden door de presentator, dus niet door andere genodigden. Wanneer een andere presentator de controle overneemt, zal de Presenter View ook daar geopend worden. Bij de eerste presentator zal de Presenter View dan sluiten.

inschakelen nieuwe vergaderingservaring

Belangrijk om te weten: Presenter View werkt alléén in meetings die gestart zijn in een apart venster. Om dat te krijgen moet je de Nieuwe vergaderingservaring (New meeting experience) aanzetten in jouw Teams instellingen:

Wanneer krijg ik Presenter view

De uitrol gaat starten omstreeks half januari 2021. Eind januari zal de uitrol wereldwijd zijn voltooid en heb jij dus ook de Presenter View beschikbaar.

Gideon Kos

Gideon Kos

Microsoft 365 Specialist @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

2 Reacties

 1. roel

  nog niet uitgerold , toch?

  Antwoord
  • Gideon Kos

   Klopt, op dit moment is deze functie beschikbaar in de Public Preview van Teams. Hoe je die kunt aanschakelen lees je hier.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per maand

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in op de mailinglist en ontvang maandelijks onze kennisblogs en Microsoft 365 nieuws in je mailbox.

Gelukt! Vanaf nu ontvang je maandelijks het laatste nieuws en handige kennis!