Teams: Tijdslimiet instellen op breakout rooms en room retention

door | 14-04-21 | Tech nieuws | 0 Reacties

Een nieuwe feature is onderweg waarmee het mogelijk wordt om als organisator een tijdslimiet in te stellen op breakout rooms. Zo kun je bepalen dat er een maximale tijd is waarna iedereen vanuit de breakout room automatisch wordt teruggezet naar de hoofdmeeting.

Hoe gaat het werken?

Organisatoren van een meeting hebben de mogelijkheid in de instellingen van breakout rooms een schuifje aan of uit te zetten om een tijdslimiet in te stellen. Vervolgens is het mogelijk om zelf de tijd in te stellen.

Als de ingestelde tijdslimiet is verstreken zal de breakout room automatisch worden gesloten, waarna de deelnemers terugkeren naar de hoofdmeeting.

Room Retention

Eveneens een nieuwe feature: Room Assignment Retention. Hiermee kun je straks instellen dat de instellingen (en assignment) van een room ook voor andere sessies gelden.

Participant Reassignment

Met deze feature kan een organisator deelnemers tussen verschillende breakout rooms (en de hoofdmeeting) verplaatsen terwijl de rooms al geopend zijn.

Wanneer kan ik dit verwachten?

De features zijn op dit moment in ontwikkeling en worden volgens planning nog deze maand (april 2021) uitgerold.

Zodra er meer bekend is zal ik een update plaatsen.

Gideon Kos

Gideon Kos

Productivity Specialist Microsoft @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Per maand