Test jouw e-mailbeveiliging

ModiShare Email Domain Protection is dé sleutel tot het veilig versturen en ontvangen van e-mails. Het beschermt je tegen (gevaarlijke) nep e-mails en zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen vanuit uw domeinnaam mails kunnen sturen.

Test nu zelf jouw emailbeveiliging

Stap 1 > Geef in onderstaande box jouw e-mailadres óf domeinnaam op en klik vervolgens op Start test.
Stap 2 > De website internet.nl opent waarop de test wordt uitgevoerd. Het heeft even nodig om de test te voltooien.
Stap 3 > Test voltooid? Klik dan op de volgende regel:


Hierna kun je lezen of jouw domein voldoet aan juist ingestelde DMARC, DKIM en SPF records. Staan hier één of meerdere rode kruizen? Dan loop je de kans dat jouw e-mails wegens aankomende strengere beveiligingsregels niet meer zullen aankomen, of dat kwaadwillenden jouw domeinnaam kunnen misbruiken.

Deze test is een initiatief van het Platform Internetstandaarden. Het doel van het platform is om gezamenlijk het gebruik van moderne internetstandaarden verder te vergroten om daarmee het internet voor iedereen toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken. Het platform is een samenwerkingsverband van partijen uit de Internetgemeenschap en de Nederlandse overheid.

Hoe Email Domain Protection werkt

Email Domain Protection is de sleutel tot het veilig versturen en ontvangen van e-mails. Het beschermt je tegen (gevaarlijke) nep-e-mails en zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen echte e-mails kunnen sturen. We leggen het uit aan de hand van een klassiek voorbeeld, het versturen van een brief:

1: De enveloppe (SPF record)

SPF kun je vergelijken met de enveloppe van de brief. Het bepaalt wie geautoriseerd is om de brief namens jou te versturen.

Als iemand anders probeert een brief namens jou te versturen zonder toestemming, kan de postdienst deze brief weigeren, net zoals SPF ongeautoriseerde verzendingen kan blokkeren.

2: De brief (DKIM record)

DKIM is als de inhoud van de brief zelf. Voordat je de brief in de enveloppe stopt, onderteken je de brief met een unieke handtekening die aan jouw afzenderidentiteit is gekoppeld.

Wanneer de ontvanger de brief ontvangt, kan hij de handtekening controleren om te verifiëren of de brief niet is gewijzigd tijdens verzending en of hij daadwerkelijk afkomstig is van de afzender.

3: De identiteitscontrole (DMARC record)

DMARC is als de postdienst die jouw brief ontvangt en controleert of alles klopt. Het vergelijkt de informatie op de enveloppe (SPF) en de handtekening op de brief (DKIM) met jouw opgegeven identiteitsinformatie.

Als alles overeenkomt, wordt de brief afgeleverd. Als er iets niet klopt, kan DMARC de brief weigeren of naar een speciale map sturen voor verdere controle.

Laat ons je ontzorgen vanaf slechts € 16,50 per maand!

We bieden deskundige ondersteuning en advies om je te begeleiden bij elke stap van jouw DMARC-implementatie. Met ModiShare Email Domain Protection ben je verzekerd van optimale e-mailbeveiliging.

Vul het onderstaande formulier in of bel, dan vertellen we je er graag meer over!

Ja, ik wil graag meer informatie

Je kunt ons altijd bellen op +31 (0)30 227 17 40 of mailen door onderstaand formulier in te vullen.