Top 10 redenen om IT beheer uit te besteden met Managed IT Services

door | 22-06-23 | Blog | 0 Reacties

Technologie is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van organisaties, en daarom kiezen steeds meer bedrijven voor beheerde IT-services. Deze vorm van uitbesteden biedt diverse voordelen en wordt alsmaar populairder onder bedrijven in heel het land.

Ieder bedrijf heeft zijn eigen aanpak voor de technologische behoeften van hun organisatie. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een intern team aan te nemen, terwijl anderen besluiten om deze taken uit te besteden. Er zijn talloze redenen waarom een bedrijf zou kiezen voor het uitbesteden van IT, of het nu gaat om financiële voordelen of productiviteitsverbeteringen. In dit artikel bespreken we de top 10 redenen waarom een bedrijf zou moeten kiezen voor het uitbesteden aan een beheerde IT-serviceprovider.

1. Kostenbesparingen

Een van de belangrijkste voordelen van beheerde services zijn de kostenbesparingen. Beheerde IT-services helpen vaak bij het verminderen van operationele kosten, het verlagen van de algemene kapitaalbudgetten, hostingkosten en de totale IT-bedrijfskosten. Overtijd van intern personeel wordt een financiële last voor de meeste organisaties. Gemiddeld besparen klanten jaarlijks 50% bij het uitbesteden van hun IT.

2. Voorspelbare kosten

Beheerde services werken volgens een abonnementsmodel waarbij de klant een contractueel vastgelegd maandbedrag betaalt voor diensten. Dit verandert meestal alleen wanneer er personeel of apparaten worden toegevoegd of verwijderd uit het servicecontract.

3. Verhoog de productiviteit

Managed Service Providers (MSP’s) zijn niet alleen kostenefficiënt, maar beheren ook systemen proactief. Ze zorgen ervoor dat uw kantoornetwerk, eindgebruikerssystemen en software up-to-date, veilig en optimaal draaien.

4. Verbeter de beveiliging

Cyberbeveiligingsdreigingen vormen een constante bedreiging voor bedrijven. MSP’s zijn in positie om deze risico’s te helpen beperken, door slimme toepassing van professionele beveiligingstechnieken en tools.

5. Ondersteuning voor intern IT-personeel

Je hoeft je interne personeel niet te vervangen. Als je IT-personeel extra middelen nodig heeft, kunnen MSP’s personeelsuitbreiding bieden.

6. Toegang tot nieuwe technologie-oplossingen

MSP’s hebben toegang tot talloze technologische oplossingen om aan specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen.

7. Teams van experts in de industrie

Bij het werken met een MSP krijg je een team van experts in hun vakgebied tot je beschikking.

8. Focus op je bedrijf

Het beheer van technologie binnen een organisatie kan afleiden van het daadwerkelijke doel van het bedrijf. Door te partneren met de juiste MSP, krijg je een partner die je helpt je investering in technologie te optimaliseren.

9. Bevorder schaalbaarheid

Het model van beheerde services is geoptimaliseerd om organisaties te ondersteunen die hun middelen moeten opschalen of inkrimpen.

10. Verbeter beheer van technologieleveranciers

Het beheren van al die diensten en relaties kan tijd teruggeven aan het dagelijkse werk van je personeel.

Keeping IT simple

Technologie is een onvermijdelijk onderdeel geworden van het runnen van een bedrijf. Bovendien is het ook een van de zwaarste lasten om te dragen. Investeren in een MSP bespaart je niet alleen geld, maar zal je ook zeker tijd besparen.

Bij ModiShare begrijpen we de complexiteit van IT als geen ander. Onze missie? Keeping IT simple. Wij transformeren je technologie-ervaring, waardoor het navigeren door IT kinderspel wordt, met ontzorging op maat voor jouw specifieke behoeften.

We hebben het beheer van IT-omgevingen gestroomlijnd voor optimale efficiëntie en snelle respons. ‘Keeping IT simple’ betekent bij ons geen wirwar van opties, maar een complete, all-inclusive service voor een vast bedrag per maand. We zijn je betrouwbare partner voor al je IT-vragen en -behoeften, met als resultaat hogere efficiëntie en lagere kosten.

Als ModiShare Managed Services-klant, krijg je exclusieve toegang tot onze Self-Service Portal. Een plaats waar je moeiteloos je dagelijkse IT-taken kunt beheren en vragen of problemen kunt melden. Natuurlijk zijn we ook bereikbaar via telefoon en e-mail.

Onze remote support wordt geleverd vanuit ons centraal gelegen kantoor in Utrecht. Van hieruit kunnen we snel onsite support bieden, waar je ook bent. Met ModiShare als jouw held in IT, kun je je concentreren op wat echt belangrijk is – jouw bedrijf.

Kijk op de pagina over Managed Services voor meer informatie over onze dienstverlening.

Gideon Kos

Gideon Kos

Productivity Specialist Microsoft @ ModiShare

Microsoft (Office) 365 enthusiast with extensive experience designing and configuring M365 and SharePoint environments. Gideon is also a Microsoft Certified Trainer and regularly writes knowledge blogs on this website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Microsoft 365 nieuws en updates maandelijks in je inbox?

Met onze Monthly Recap mail ontvang je elke maand onze updates in jouw mailbox.

Per maand